Kategoriarkiv: Sittbrunn

Knästöd

Det har tyvärr vart en del annat pyssel, jobb och sådana tidskrävande aktiviteter, men nu börjar det ordna upp sig. Knästöden är det sista som ska monteras innan det är dags att limma ihop skrov och däck. Det går visserligen bra att fixa det efteråt också, men nu kommer man åt lättare och det är smidigare att få dem exakt på rätt plats. Läs mer »

Sits

Efter att sargen sitter på plats brukar jag fortsätta direkt med sitsen, den är rätt enkel att göra men ska ju fästas i bakkant mot däcket och även integreras med själva sargen också. Jag har gjutformen från de tidigare kajakerna och även om den behöver putsas upp och repareras en del mellan varven spar det mycket tid. Läs mer »

Kolfibersarg

Nu när de stora delarna, skrov och däck, är klara brukar arbetet fortsätta med flera grejer parallellt. Eftersom delarna oftast kräver lika många moment, som var och en inte tar inte så lång tid, kan man hålla flera bollar i luften samtidigt. Kommer dock att presentera de en och en här, för att göra arbetsgången lite enklare att greppa. Läs mer »